Przejdź do treści
Logo Vinted
Zarejestruj się | Zaloguj się
Sprzedaj
Język

Polski

(Polish)

  • Kobiety
  • Mężczyźni
  • Przedmioty designerskie
  • Dzieci
  • Dom
  • Elektronika
  • Książki i multimedia
  • Hobby i kolekcjonerstwo
  • Sport

Nie mogę wysłać przedmiotu na czas

Masz 5 dni roboczych na wysłanie przedmiotu od momentu, gdy zostanie on kupiony. Jednak o ile to możliwe, zalecamy zrobienie tego wcześniej.

Uwaga

Zaktualizowanie informacji o śledzeniu może potrwać do 48 godzin. Jeśli po wysłaniu zamówienia zauważysz, że informacje dotyczące śledzenia nie zostały zaktualizowane, naciśnij przycisk „Potwierdzam wysłanie zamówienia”, aby Twoje zamówienie nie zostało automatycznie anulowane, jeśli śledzenie jest opóźnione.

Jeśli w ciągu 5 dni roboczych od zakupu przedmiotu nie otrzymamy żadnych informacji na temat statusu przesyłki ani potwierdzenia, że zamówienie zostało wysłane, następnego dnia roboczego zamówienie zostanie anulowane. Weź pod uwagę, że przetworzenie anulowania zamówienia może potrwać do jednego dnia. 

Jeśli nie możesz wysłać zamówienia na czas

Jeśli potrzebujesz więcej czasu na nadanie zamówienia, możesz poprosić osobę kupującą o zgodę na przedłużenie terminu wysyłki o 3 lub 5 dodatkowych dni roboczych. Osoba kupująca może zaakceptować albo odrzucić tę prośbę.

Aby poprosić o przedłużenie terminu wysyłki:

  1. naciśnij „Przedłuż termin wysyłki” lub symbol ⓘ w prawym górnym rogu okna rozmowy z osobą kupującą;
  2. wybierz „Przedłuż termin wysyłki”;
  3. wskaż liczbę dodatkowych dni roboczych – 3 albo 5;
  4. podaj powód tej prośby (opcjonalnie);
  5. naciśnij „Poproś o przedłużenie”.

Taką prośbę możesz wysłać zarówno przed, jak i po wygenerowaniu etykiety wysyłkowej dla danego zamówienia.

Uwaga
Jeśli termin nie zostanie przedłużony, możesz anulować zamówienie samodzielnie albo poczekać na jego automatyczne anulowanie. W pierwszym przypadku można uzgodnić z osobą kupującą edycję lub usunięcie negatywnej opinii.
Warto wiedzieć
  • Jeśli przez jakiś czas nie będziesz mieć możliwości wysyłania żadnych sprzedanych przedmiotów, aktywuj tryb wakacyjny, aby ukryć swoje ogłoszenia na okres do 90 dni. W tym czasie inni użytkownicy nie będą mogli kupować Twoich rzeczy.
  • Jeśli postanowisz anulować zamówienie, możesz uzgodnić z osobą kupującą, że sprzedasz jej ten przedmiot jeszcze raz. W tym celu naciśnij przycisk Dodaj ponownie w waszym oknie rozmowy.
  • Możesz też zarezerwować przedmiot dla tego użytkownika na okres do 5 dni kalendarzowych. Dzięki temu nikt inny nie będzie mógł go kupić.
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pobierz w App Store
  • Pobierz z Google Play
  • ‌
  • ‌
  • ‌
  • ‌
  • ‌
  • Vinted
    • O nas
    • Zrównoważony rozwój
    • Materiały Prasowe
    • Reklama
    • Dostępność
  • Dowiedz się więcej
    • Jak to działa?
    • Weryfikacja Przedmiotów
    • Aplikacje mobilne
    • Aktualności
  • Pomoc
    • Centrum Pomocy
    • Sprzedawanie
    • Kupowanie
    • Polityka bezpieczeństwa
  • Centrum prywatności
  • Polityka cookies
  • Regulamin
  • Nasza Platforma